Menü Schließen

Dave Portnoy van Barstool Sports zegt dat hij 1 miljoen dollar in Bitcoin heeft…

Dave Portnoy’s Twitter proclamatie werd werkelijkheid, en nu houdt hij ook nog eens een serieuze Bitcoin (en Chainlink?) vast.

In het kort

  • De voorzitter van Barstool Sports, Dave Portnoy, filmde een crypto video met de Winklevoss-tweeling.
  • Portnoy zegt dat hij nu minstens 1 miljoen dollar aan Bitcoin op zijn naam heeft staan.
  • Hij besprak ook het maken van zijn eigen „DaveCoin“ om te pompen en te dumpen.

Wat klonk als een koortsdroom is werkelijkheid geworden: de Winklevoss-tweeling, Cameron en Tyler, verscheen echt in het huis van de uitgesproken Barstool Sports president Dave Portnoy om hem te leren over Bitcoin, blockchain en cryptocurrency.

En terwijl het twijfelachtig was of de Tweelingen mede-oprichters echt de volledige roei-uniformen droegen (uit hun studententijd en The Social Network), zoals Portnoy oorspronkelijk eiste, kwamen ze met een missie: „We zijn hier om van jou een Bitcoin-miljardair te maken,“ zei een broer.

Portnoy keek verbijsterd toen ze uitlegden hoe Bitcoin-mijnbouw en blockchain werken, waarbij de broers dingen zeiden als „Blockchain is als een scorekaart“ en „mijnwerkers zijn als een scheidsrechter“.

„Goud is voor boomers,“ voegden ze eraan toe. „Bitcoin is de enige vaste waarde in de melkweg.“
Ook al begreep Portnoy niet helemaal waar hij aan begon, hij aarzelde niet om meer crypto te kopen. Hij zei dat hij al voor $250.000 aan Bitcoin had gekocht en hij kocht nog een onbekend bedrag in de stroom. Hij had het ook over het kopen van Chainlink, hoewel de video niet liet zien of hij daar al dan niet mee doorging.

Sinds de video werd gefilmd, twitterde Portnoy dat hij nu minstens $1 miljoen aan Bitcoin op zijn naam heeft staan en noemde zichzelf „de baron van Bitcoin“. Hij tweette ook, „1200 here we come #Bitcoin,“ en herzag dat snel om te zeggen, „Ik bedoelde 12000000000.“

Portnoy commandeert een groot publiek met zijn 1,7 miljoen Twitter volgers en het immense collectieve volgen van het Barstool Sports dekkingsnetwerk, en terwijl de stroom schijnbaar piekte op 6,7K kijkers terwijl ze live zijn, heeft het sindsdien zo’n 72K totaalbeeld vergaard in een kwestie van minuten.

De voorzitter van Barstool Sports, Dave „El Presidente“ Portnoy, staat bekend om zijn uitgesproken en vaak schurende houding, en de laatste dag heeft hij zijn aandacht op een nieuw onderwerp gericht: Bitcoin. Recentelijk…

En terwijl het moeilijk is om te vertellen hoe serieus Portnoy is over iets tijdens zijn video’s, hij sprak herhaaldelijk over het creëren van een „DaveCoin“ om te pompen en te dumpen, en prikte de Winklevoss-tweeling om hem aan te sluiten met ingenieurs om het te laten gebeuren.

Gezien Portnoy’s hondsdolle aanhang en de manier waarop crypto-twittergroepen elke beroemdheid die Bitcoin noemt, zouden we niet verbaasd zijn om hem erdoorheen te zien gaan.